VEPA koopt de nieuwe WEMO PBL-2550

Het vinden van de juiste productieoplossing is een kritische stap voor bedrijven in groei. Vepa stond onlangs voor deze uitdaging en heeft samen met WEMO deze stap gezet. De bestaande buiginstallaties voldeden niet meer aan de technische en financiële vereisten van Vepa. Door de voortdurende groei in aanvragen ontstonden er capaciteitsproblemen, waardoor de behoefte aan een actuele oplossing evident was. Op het juiste moment kwam WEMO met een aantrekkelijk aanbod: een direct beschikbare, WEMO-productieoplossing (een nieuwe PBL-2550) die na enkele aanpassingen kon worden geïmplementeerd. Dit was precies de oplossing waar Vepa naar op zoek was voor hun actuele problemen.

Vepa the furniture factory. Tevreden werken, dat is waar ze zich voor inzetten; voor hun klanten, hun medewerkers en natuurlijk hun leveranciers. Ergonomie, design, duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid, leefomgeving en goed bestuur zijn de pijlers waarop ze bouwen. Dat is hoe zij bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen in hun werk

Vepa was al een bekende bij WEMO, onder de naam Drentea. Vepa en Drentea – twee Nederlandse bedrijven voor kantoormeubelen – zijn in 2020 gefuseerd tot één bedrijf, onder de naam Vepa. Drentea heeft in de loop der jaren een aantal lijnen bij WEMO gekocht, voor de aankoop van de laatste lijn (2023) dateerde de laatste lijn uit 2012.

In tegenstelling tot het gebruikelijke scenario van WEMO, waarbij een klant een product aanlevert en WEMO hieromheen een oplossing bouwt, draaide het hier om een bestaande productielijn met specifieke specificaties. Vepa heeft hun productportfolio geëvalueerd om te zien welke producten maakbaar waren binnen deze bestaande machine en heeft een selectie gemaakt op basis van hoge-volume producten. Met enkele aanpassingen kon de WEMO-machine deze producten produceren. 

Tot nu toe is het resultaat veelbelovend. De WEMO-productielijn voldoet aan de gestelde doelen. Hoewel de lijn primair is afgestemd op een beperkt aantal producten met grote volumes, heeft deze zoveel efficiëntie en output opgeleverd dat Vepa nu overweegt om ook andere producten op de lijn te produceren. 

De relatie tussen Vepa en WEMO is gebaseerd op open communicatie en begrip van elkaars behoeften. Samen hebben ze gewerkt aan het overwinnen van uitdagingen om een productieproces te realiseren dat aan de eisen van Vepa voldeed. 

Het succesverhaal van Vepa benadrukt het belang van een op maat gemaakte aanpak, nauwe samenwerking met onze klant en de duurzaamheid van onze (inclusief tweedehands) productielijnen. Vepa heeft hun productiedoelen behaald en de efficiëntie van hun productieproces aanzienlijk verbeterd. We zijn dankbaar voor het vertrouwen van Vepa en kijken uit naar een voortzetting van onze samenwerking in de komende jaren!