Tweede Schuler stans-omvormautomaat type MC200 geleverd aan Penne NV, derde lijn in opdracht

Pack International en Penne begonnen hun samenwerking een 14-tal jaar geleden. In 2008 werd een eerste Servopers geleverd. Het ging destijds om een MSD pers van Schuler. In 2019 werd er opnieuw beroep gedaan op Pack International. Ditmaal ging het over een mechanische stans-omvormautomaat. Er werd deze keer voor een pers van Schuler Beutler, de Zwitserse vestiging van Schuler gekozen, in combinatie met een GSW bandaanvoersysteem. De serie MC200 werd geleverd met een tafel van 1800 bij 1100mm en een snelheid van 30 tot 150 slagen per minuut. De bandaanvoer had een coilgewicht van 5ton met een bandbreedte van 80 tot 500mm en dikte tot 3,5m.

Tweede lijn geleverd, derde in opdracht

Dit jaar werd een tweede MC200 pers geleverd aan Penne. Ook hier gaat het opnieuw om een mechanische stans-omvormautomaat van Schuler Beutler, met een bandaanvoersysteem van GSW. Hoewel beide lijnen vrijwel identiek zijn, bevat de tweede lijn enkele extra’s. Zo werd er een laadstoel toegevoegd voor de afroller (uncoiler). Deze zorgt er o.a. voor dat het beladen van de coil een stuk sneller gebeurd.

Schuler en GSW werken intussen al meer dan 15 jaar samen. De Schuler automaten worden gekenmerkt door een hoog rendement, een lange levensduur en nauwkeurige precisie. Door deze te combineren met GSW bandaanvoer en coilverwerking, wordt er een meerwaarde op vlak van omvormtechniek en plaatbewerking geleverd.

“GSW and Schuler work as a team. We have been improving our collaboration since more than 15 years now. There is one team only that takes care of the install – which is that of Schuler. They mount their and our equipment, together with the complete peripheral guarding. This saves time, costs and worries on our customers’ end.”

Benjamin Schwabe (CEO, GSW)

“The cooperation with GSW is always open and professional. In the interaction between the press and the strip feeder, the coordination is optimal and the customer has 1 contact person. At the interfaces, the customer does not notice that there are 2 companies that bring the line into production together.”

Adrian Achermann (CEO, Schuler Beutler)

Intussen heeft Pack International ook reeds een derde mechanische stans-omvormautomaat van Schuler Beutler in opdracht voor Penne NV. Deze is momenteel in productie en zal in 2023 opgeleverd worden. Deze derde lijn bevat een pers én voedingsapparaat compleet van Schuler. Met 500 ton perskracht, een tafel van 3200 x 1500mm en een snelheid van 20 tot 70 slagen per minuut gaat deze machine nog een stapje verder. Het Schuler voedingsapparaat dat wordt gebruikt is een Schuler PowerFeed, één van de meeste geavanceerde en nauwkeurige voedingsapparaten op de markt. Dankzij deze power feed kan je rekenen op een hoge output, een hoge mate van precisie en volledige betrouwbaarheid tijdens de productie. De bandaanvoer (haspel en richtmachine) is wederom van GSW.

Wie is Penne NV?

Penne is een Belgische toeleverancier in allerhande perswerk. Ze zijn intussen uitgegroeid tot een toonaangevende fabrikant en een van de marktleiders van gevormde en kunststof geïnjecteerde metalen onderdelen. Hoewel ze vooral actief zijn binnen de automobielindustrie, maken ze ook onderdelen voor de bouwsector en zijn ze tevens vertrouwd met onderdelen voor de meest uiteenlopende industriële toepassingen op de consumentenmarkt.

De missie van Penne is duidelijk: Afgewerkte onderdelen produceren van de hoogste kwaliteit, op de meest efficiënte manier, door permanent te focussen op innovatie.

Penne en Pack International

Aangezien Penne een niche speler is op een markt voor complexe producten, zijn betrouwbare en nauwkeurige machines primordiaal. De redenen om met Pack International en Schuler/GSW in zee te gaan zijn duidelijk voor Penne: de expertise over de industrie, de bekwaamheid om antwoorden te bieden op specifieke vragen/vereisten en de uitstekende service nadien.

“Wij werken samen met Bart (Pack International) omdat hij degelijke kennis heeft van de machines en de concurrenten binnen de sector. Bovendien heeft hij een mooi aanbod producten en kan hij steeds oplossingen bieden op onze vragen.”

Frans Penne (CEO, Penne NV)