Dibalex levert 4de identieke volautomatische productielijn voor de logistieke markt

Voor een reeds jarenlange partner in België leverde Dibalex onlangs opnieuw een automatische pons/profileerlijn. Dibalex leverde sinds 2008 reeds meer dan 10 verscheidene volautomatische lijnen die werkzaam zijn in Belgische en internationale vestigingen van de klant. Enkele jaren geleden werd samen de klant een nieuw concept met automatisch in-line lasstation ontwikkeld, waarvan de 4de lijn eerder deze maand in bedrijf werd gesteld.

Een unieke productielijn

Vorige maand werd de volautomatische productielijn in werking gesteld. De machine is geschikt voor profielen van 60 tot 150mm hoog en met een lengte tot 4500 mm. Met een productiesnelheid van 30 m/min. garandeert de lijn een snelle en efficiënte werking.

De lijn bevat enkele opmerkelijke onderdelen, wat zorgt voor een unieke productielijn. Zo bevat de lijn een volautomatische coilwissel/lasstation. Dit laat toe van coil te wisselen in slechts 3 minuten. Nadat het profiel wordt gevormd, worden er automatisch in-line een aantal lassen gelegd op het profiel. Dit zorgt ervoor dat een bijkomend gerobotiseerd lasstation overbodig wordt en de efficiëntie sterk wordt verbeterd.

Automatisch coillasstation

Daarnaast werd de installatie ontworpen inclusief automatische accelerator voor afvoer en lengtecontrole van de profielen. Dankzij een automatische kwaliteitscontrole kunnen foutieve producten automatisch worden uitgevoerd of kan een profiel opgevraagd worden voor manuele kwaliteitscontrole. Uiteraard is de machine volledig automatisch instelbaar voor de verschillende producten.

Dibalex

Dibalex Logo

Wat startte als een kleinschalig bedrijf in 1998, groeide doorheen de jaren uit tot een naam dat behoort tot de Europese top. Dibalex, gevestigd in Dordrecht, voorziet in profileermachines met focus op klantspecifieke oplossingen. Bij Dibalex worden jaarlijks zo’n 20 lijnen afgeleverd. Zowel het ontwerpen als fabriceren van profileermachines gebeurt in-house.

Het versatile en innoverend karakter van de onderneming zorgt voor een continue groei. Hun ambitie is om bedrijven sneller en gemakkelijker te laten produceren en dit aan een lagere prijs met minder afval.

Ook Pack International en Dibalex kunnen intussen terugkijken op een vruchtbare samenwerking van reeds 20 jaar. Ook op zoek naar een partner met gespecialiseerde marktkennis voor systemen op maat voor plaatbewerking?

Pack International en Dibalex zijn ook dit jaar samen terug te vinden op de 26e internationale beurs voor plaatbewerking. EuroBLECH 2022 vindt plaats van 26 t.em. 28 oktober in Hannover.

Bezoek ons in hal 27 op stand E42. Had u graag tickets gewenst? Stuur ons dan een mail.